17.9.10

ο Ρατατούλης : ευφάνταστα εκλογικά μαγειρέματα

κλικ πάνω στην εικόνα για μεγέθυνση

Πέτρος Τατούλης: πρώην υπουργός κι επί σειρά ετών βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, νυν υποψήφιος Περιφερειάρχης Πελοποννήσου υποστηριζόμενος από το ΠΑΣΟΚ και τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό.
Όταν η πραγματικότα ξεπερνά σε ευρηματικότητα την επιστημονική φαντασία, τα λόγια περισσεύουν...


Εδώ θα βρείτε την άποψη του Π.Τ. για το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου πριν από 2 χρόνια. Ο Π.Τ. είναι και blogger. Δείτε το ιστολόγιό του εδώ αλλά και την προσεγμένη ιστοσελίδα του συνδυασμού "Νέα Πελοπόννησος". Ο ίδιος ισχυρίζεται πως η υποψηφιότητά του είναι ανεξάρτητη και πως η όποια υποστήριξη πολιτικών κομμάτων είναι ευπρόσδεκτη αλλά όχι προσχεδιασμένη. Ο συνυποψήφιός του, κ. Δράκος (υποστηριζόμενος από τη Ν.Δ.) ισχυρίζεται το αντίθετο. Πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο, που έλεγε και η συχωρεμένη η γιαγιά μου...

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το σκαρίφημα βασίζεται στην ταινία κινουμένων σχεδίων της Pixar Ratatouille (Ρατατούης στα ελληνικά, ταινία του 2007). Ευχαριστώ τον φίλο μου Δημήτρη για την αρχική ιδέα. Η πρωτότυπη εικόνα εδώ.

Το "όλοι στις κάλτσες" που αναγράφεται στην κάλπη είναι το γνωστό προεκλογικό σύνθημα του Γ. Παπανδρέου -ένας ακόμη νεολογισμός που πέρασε στην ιστορία. Το σχετικό βίντεο εδώ.

Σημείωση: γνωρίζω πως ο συμπατριώτης Αρκάς πολιτικός και ιατρός, έχει χιούμορ...

Υ.Γ: Σήμερα (17.09.2010) διάβασα εδώ (στα σχόλια) ότι πρώτος ο ...Τζίμης Πανούσης μίλησε για Ρατατούλη. Οφείλω να το αναφέρω για το copyright της ιδέας, άσχετα αν δεν το γνώριζα μέχρι χθες.

(επιτρέπεται αναδημοσίευση με αναφορά της πηγής και ενεργό σύνδεσμο-link)

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Γιώργο! Καταπληκτική δουλειά.Αποτυπώνεις την προεκλογική κατάσταση σε μια εικόνα.Ο δε Πέτρος τα έχει μπλέξει λίγο μου φαίνεται...Φιλιά, Θοδωρής Παντελές

Georgios είπε...

Σ' ευχαριστώ φίλε μου. Εάν έχεις δει την ταινία Ratatouille, καταλαβαίνεις ότι το σκαρίφημα αυτό δεν είναι απλώς ένα, ας πούμε, χαριτωμένο κολλάζ. Ο Ρατατούλης είναι ένα μόνο κομμάτι ενός παζλ του οποίου ακόμα και οι ίδιοι οι εμπνευστές ίσως να μη γνωρίζουν καλά-καλά την τελική μορφή... τα νήματα τα κινούν άλλοι πάντως -όπως και στην ταινία Ratatouille!

Unknown είπε...

Ο Πέτρος Τατούλης αφαίρεσε από το προφίλ του μια λέξη με την οποία αυτοπροσδιοριζόταν: δεξιός.
Επισκεπτόμουν το μπλογκ του τακτικά και στο προφίλ του, θυμάμαι, έγραφε: Γιατρός, Πολιτικός, Δεξιός, Αρκάς, Σύντροφος, Πατέρας.
Τώρα η συγκεκριμένη λέξη λείπει.
Τυχαίο; Δεν νομίζω!