28.4.09

Μαλλιαροπούλειο Θέατρο Τρίπολης: χθες, σήμερα, αύριο (σκίτσο από το αρχείο)


Ένα παλιό σκιτσάκι (2001 μ.Χ.) που δημοσιεύθηκε στον εφημερίδα Οδός Αρκαδίας. Μας υπενθυμίζει την πολυετή εγκατάλειψη, την ατίμωση που υπέστη το στολίδι της Τρίπολης, το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο... Τα χρόνια περνούν, ευτυχώς κάποια πράγματα αλλάζουν σ'αυτό τον τόπο (αφού φτάσουν στο "ως εδώ και μη παρέκει"). Σε λίγον καιρό λοιπόν, πιθανότατα μέσα στο 2010, αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες αναπαλαίωσης του θεάτρου, ακριβώς 100 χρόνια μετά την ανέγερσή του (1910) !

Το Μαλλιαροπούλειο θέατρο κτίστηκε με δωρεά του ιατρού Ιωάννη Μαλλιαρόπουλου, σε σχέδια του περίφημου αρχιτέκτονα Αναστασίου Μεταξά. Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ. Επίσης, το τελευταίο φύλλο (Μαρτίου 2009) της εφ. Οδός Αρκαδίας αναφέρεται σχετικώς στη σελ.18.

Όλα καλά και όμορφα. Μένει μόνο μια ..."λεπτομερειούλα": ν'αποκτήσουμε μια μέρα την Παιδεία που θα είναι επιτέλους αντάξια της ιστορίας του τόπου μας. Ώστε το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο να μην καταντήσει να κόβει εισιτήρια ως ...μουσείο, σα να πρόκειται για μνημόσυνη τελετή περασμένων μεγαλείων. Ευτυχώς, η Θεατρική Ομάδα Τρίπολης, τα τελευταία 25 χρόνια φροντίζει να μας ανοίγει διάπλατα παράθυρο με θέα στην κατά τ'άλλα ακριβοθώρητη (για την Τρίπολη) τέχνη του θεάτρου. Από τη γωνιά αυτή θέλω να ευχαριστήσω όλα τα μέλη της θεατρ. ομάδας για την προσφορά τους στη πόλη μας, ιδιαιτέρως δε τη Γεωργία Δάλκου.

2 σχόλια:

Iatridis είπε...

Πολύ ωραίο σκίτσο!!! Εξαιρετικό!!!

buster είπε...

Σ'ευχαριστώ Πάνο! Με τιμά ιδιαίτερα το σχόλιο ενός αληθινού καλλιτέχνη -για σένα μιλάω... που κάνεις υπέροχα σκίτσα! Τα δικά μου είναι, όπως τα λέω, απλώς σκαριφήματα. Πάντως, εφόσον αρέσουν και σε κάποιον άλλον εκτός από μένα, έχουν λόγο ύπαρξης εδώ!